Om nyhetsroboten Oroande2

Hej och välkommen till Oroande Utveckling. 

Jag har två bloggar, på denna uppdateras nyheter från en robot som finner nyheter om krisen i Ukraina och händelser i Ryssland förknippade med denna kris. Den 10 oktober 2014 utökades även bevakningen att innefatta Ebola och ISIS

På den "riktiga" bloggen. http://oroande.wordpress.com gjorde jag dagliga nyhetssammanställningar mellan den 22 februari och 8 juni. Numera skriver jag mycket sällan där inne.

Bäst är dock att följa nyhetsutvecklingen i mitt twitterflöde https://twitter.com/oroande Där följer jag över 350 relevanta källor och retweetar det jag finner intressant. Jag lägger även där ut en blänkare varje gång jag uppdaterar denna robotblogg.

Här provar jag att lägga in en automatisk nyhetssammanställning från http://overview.eu De har en tjänst som jag nu provar och trimmar in sökorden för. Kom gärna med kommentarer. Jag behöver höra din åsikt.

Nyheterna är utspottade ur sökroboten varje dag kl 6, 9, 12 och 18. Jag modererar dem inte. Det är upp till 100 eller 50 artiklar i 4 olika ämnen. Det faktiska antalet är antalet artiklar sedan senaste nyhetsbrevet jag fick i föregående utskick

Uppdateringen av bloggen är dock manuell, vilket innebär att nyheterna publiceras senare än klockslagen ovan. Med andra ord, det händer att kl 12 inlägget inte läggs in kl 12 utan så fort jag själv hinner, vilket oftast är runt kl 13 efter min lunch. Klockslaget när nyhetsroboten skickade ut nyheterna finner du dock alltid i rubriken på inlägget. Vissa dagar har jag inte möjlighet att uppdatera manuellt. Jag lägger dock alltid in alla inlägg. Om du inte finner någon aktivitet på bloggen under dagen, så är sannolikheten stor att de dyker upp sent på kvällen istället.

Skriv gärna en kommentar. Det är flera hundra här inne varje dag, men vad ni tycker vet jag i princip ingenting om...

Välkommen